Yalnız Mesajı Göster

Finlandiya Yahnisi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Finlandiya Yahnisi



finlandiya usulü yahni tarifi - rezeneli yahni nasıl yapılır - portakal kabuklu yahniMalzemeler:



500 gr kuzu but (kuşbaşı doğranmış)

1 adet soğan (4?e kesilmiş)

1 adet defne yaprağı

1 adet rezene (tel tel doğranmış)

1/2 adet limon kabuğu rendesi

1 çay kaşığı tane karabiber

1/2 adet portakal kabuğu rendesi

1 çay bardağı süzme yoğurt

1 tatlı kaşığı hardal

1 adet yumurta sarısı

1/2 bağ dereotu

2 bardak su


Yapılışı:


Soğan,et,su,tane karabiber,dereotu ve defne yaprağını yaklaşık 1 saat tıngırdatın

Ardından etleri rezeneleri ialave edin ve 15 dakika daha pişirme işlemine devam edin

Ayrı bir kapta limon kabuğu,portakal kabuğu,süzme yoğurt,yumurta sarısı ve hardalı karıştırarak tencereye ilave edin ve 5 dakika daha pişirin



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla