Yalnız Mesajı Göster

Sığır Bifteği

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sığır Bifteği



Biftek Nasıl Pişirilir - Biftek Tarifi - Biftek Yapılışı - Sığır Bifteği Nasıl Pişirilir


MALZEMELER


4 kişi için


8 parça sığır bifteği

2 çorba kaşığı margarin

5 adet piyaz doğranmış iri soğan

1 tatlı kaşığı un

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 yaprak defne

3 su bardağı su

tuz

bir tutam karabiber



HAZIRLANIŞI


Yağın bir kaşığını tavaya koyup kızdırın, etleri ikişer üçer dakika alt üst kızartarak bir tabağa çıkarıp muhafaza edin Küçük bir tencereye kalan yağı koyup kızdırıp soğanı ilave ederek orta ateşte 3-4 dakika sote yapıp salça ve unu ilave edip 1-2 dakika daha kavurun


Tuzi defne, suyu etlere ilave edin Ağır ağır kaynatarak suyunu kontrol ederek lüzum ederse kaynar su koyup etin kalitesine göre bir buçuk iki saat pişirip servis edin




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla