Yalnız Mesajı Göster

Fransız Usulü Dana Bifteği

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fransız Usulü Dana Bifteği



Payar Kafe Da Paris - Biftek Tarifi


4 kişi için

MALZEME :


4 dilim dana bifteği (150-170 gr tanesi)

2 çorba kaşığı rafine yağı

Tuz, bir çimdik karabiber

4 adet küçük domates

Birkaç yaprak su teresi yoksa maydanoz yaprağı

4 adet mantar

4 dilim kafe dö paris tereyağı


YAPILIŞI :


Biftekleri bıçak sırtı kalınlığında ince dövünüz (eti naylonun arasına koyup pirzola demiri ile üzerine vurursanız parçalanmadan daha kolay dövebilirsiniz) payard ince dövülmüş demektir


Kızgın ızgarada pişmeli anında servis edilmelidir

Domatesleri ızgarada veya fırında hafif yağlayarak bir kaç dakika pişirip mantarları kendi suyunda yoksa sıcak suda ısıtarak domateslerin üzerine birer adet mantar koyunuz


Biftekleri tuzlayıp biberleyip rafine yağı ile yağlayıp kızgın ateşli ızgarada birer birer buçuk dakika alt üst pişirip bir servis tabağına koyunuz

Yanında domatesleri ve su teresini koyup servis ediniz

Ayrı olarak kafe dö pari tereyağını ve kızarmış patates servis ediniz





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla