Konu
:
Fransız Usulü Dana Bifteği
Yalnız Mesajı Göster
Fransız Usulü Dana Bifteği
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fransız Usulü Dana Bifteği
Payar Kafe Da Paris - Biftek Tarifi
4 kişi için
MALZEME :
4 dilim dana bifteği (150-170 gr
tanesi)
2 çorba kaşığı rafine yağı
Tuz, bir çimdik karabiber
4 adet küçük domates
Birkaç yaprak su teresi yoksa maydanoz yaprağı
4 adet mantar
4 dilim kafe dö paris tereyağı
YAPILIŞI :
Biftekleri bıçak sırtı kalınlığında ince dövünüz (eti naylonun arasına koyup pirzola demiri ile üzerine vurursanız parçalanmadan daha kolay dövebilirsiniz) payard ince dövülmüş demektir
Kızgın ızgarada pişmeli anında servis edilmelidir
Domatesleri ızgarada veya fırında hafif yağlayarak bir kaç dakika pişirip mantarları kendi suyunda yoksa sıcak suda ısıtarak domateslerin üzerine birer adet mantar koyunuz
Biftekleri tuzlayıp biberleyip rafine yağı ile yağlayıp kızgın ateşli ızgarada birer birer buçuk dakika alt üst pişirip bir servis tabağına koyunuz
Yanında domatesleri ve su teresini koyup servis ediniz
Ayrı olarak kafe dö pari tereyağını ve kızarmış patates servis ediniz
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul