Yalnız Mesajı Göster

Zırbaç - Osmanlı Mutfağından

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zırbaç - Osmanlı Mutfağından



osmanlı yemekleri - osmanlı et yemekleri




ZIRBAÇ ( 5 kişilik )

Malzemeler :

10 koyun ve keçi paçası

10 diş sarımsak

1 gr zerde

2 1/2 çorba kaşığı sirke

8 dövülmemiş karabiber

Hazırlanışı :

Paçaları iyice yıkayıp temizleyin ve ateşte üzerlerindeki kılları alazlayın Bu paçaları 8 bardak su, tuz ve karabiber ile kaynatıp pişirin Paçalar pişince kemiklerinden ayırın ve suyunu süzün


Ayıklanmış paçaları zerde ile tekrar tencereye koyun ve bir sefer kaynatın Bu arada sarımsakları iyice dövün ve sirke ile karıştırın Zırbacı ateşten indirin ve bu sirkeli sarımsakla karıştırın


Sıcakken kaplara boşaltılıp soğumaya bırakın Servisten önce bu kaseleri ılık suda hafif ısıtın ve tabaklara başaşağı çevirerek koyun ve servis yapın


NOT: Zırbaç ateşten indirildikten sonra sıcak da servis yapılabilir fakat soğuk zırbaçın görünümü çok daha iştah açıcıdır

Alıntı Yaparak Cevapla