Konu
:
Zırbaç - Osmanlı Mutfağından
Yalnız Mesajı Göster
Zırbaç - Osmanlı Mutfağından
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zırbaç - Osmanlı Mutfağından
osmanlı yemekleri - osmanlı et yemekleri
ZIRBAÇ ( 5 kişilik )
Malzemeler :
10 koyun ve keçi paçası
10 diş sarımsak
1 gr
zerde
2 1/2 çorba kaşığı sirke
8 dövülmemiş karabiber
Hazırlanışı :
Paçaları iyice yıkayıp temizleyin ve ateşte üzerlerindeki kılları alazlayın
Bu paçaları 8 bardak su, tuz ve karabiber ile kaynatıp pişirin
Paçalar pişince kemiklerinden ayırın ve suyunu süzün
Ayıklanmış paçaları zerde ile tekrar tencereye koyun ve bir sefer kaynatın
Bu arada sarımsakları iyice dövün ve sirke ile karıştırın
Zırbacı ateşten indirin ve bu sirkeli sarımsakla karıştırın
Sıcakken kaplara boşaltılıp soğumaya bırakın
Servisten önce bu kaseleri ılık suda hafif ısıtın ve tabaklara başaşağı çevirerek koyun ve servis yapın
NOT:
Zırbaç ateşten indirildikten sonra sıcak da servis yapılabilir fakat soğuk zırbaçın görünümü çok daha iştah açıcıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul