Konu
:
Kuzu Haşlama
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu Haşlama
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuzu Haşlama
kuzu haşlama nasıl yapılır - kuzu haşlama tarifi - terbiyeli kuzu haşlamaGerekli malzemeler:
1 kilogram kuzu eti
1 yemek kaşığı tuz
2 adet kuru soğan
2 adet havuç
1 adet kereviz
2 adet patates
Kuzu haşlama terbiyesi için
2 adet yumurtanın sadece sarısı
1 yemek kaşığı un
1 tane limonun suyu
yarım bardak su
Tarifi:
Kuzu etini süzgecin içine kemikleriyle birlikte birer kişilik parçalara ayırın ve iyice yıkayın
Ardından tencereye kuzu etlerini koyup üzerine çıkacak kadar su koyup, kaynamak üzere ocağa alın
Kuzu eti kaynadıkça üzerine gri gri köpükler çıkacaktır, bunları kepçe ile alıp atın
Kuru soğanların kabuklarını soyup dörde bölün
Havuçları tıraşlayın ve doğrayın
Kerevizleri yıkayıp doğrayın
Yıkanmış doğranmış sebzeleri, pişen kuzu eti tenceresinin içine atın
Kuzu etinin yumuşaklığını kontrol edin ve yumuşamış ise patateslerin kabukların soyun ve küp küp doğrayıp etlerin yanına ilave edin
Patatesler yumuşayana kadar, kuzu haşlamanın terbiyesini hazırlamaya başlayın
Bir kâsenin içine limon suyunu, yumurtaların sarılarını, unu ve yarım bardak suyu ilave edip 1 dakika ocakta kavurun ve patateslerin yumuşamışsa tencereye ilave edip, tuzunu kontrol edip, ocaktan alın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul