Konu
:
Süslü Fidoş
Yalnız Mesajı Göster
Süslü Fidoş
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Süslü Fidoş
Elazığ Yöresi Yemeği - Fırında Kıymalı Patlıcan
MALZEMELER:
500 gr kıyma
500 gr patlıcan
250 gr yeşil biber
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı salça
1 baş soğan
1 demet maydonoz
Yeteri kadar tuz ve kırmızıbiber
HAZIRLANIŞI:
Kıyma, kuru soğan, kırmızıbiber, tuz ve maydonoz karıştırılıp yoğrularak harç yapılır
Harçtan küçük parçalar alınarak şekil verilir
Patlıcan halka şeklinde doğranıp yağda hafif kızartılır
Doğranmış olan yeşilbiber, domates, patlıcan ve köfteler sıra ile tepsiye dizilir
Ilık suda yapılan salça üzerine dökülerek fırına atılır
10 dakika fırında pişirilir ve sıcak servis yapılır
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul