Yalnız Mesajı Göster

Süslü Fidoş

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Süslü Fidoş



Elazığ Yöresi Yemeği - Fırında Kıymalı Patlıcan


MALZEMELER:


500 gr kıyma

500 gr patlıcan

250 gr yeşil biber

1 çorba kaşığı margarin

1 çorba kaşığı salça

1 baş soğan

1 demet maydonoz

Yeteri kadar tuz ve kırmızıbiber



HAZIRLANIŞI:


Kıyma, kuru soğan, kırmızıbiber, tuz ve maydonoz karıştırılıp yoğrularak harç yapılır Harçtan küçük parçalar alınarak şekil verilir


Patlıcan halka şeklinde doğranıp yağda hafif kızartılır Doğranmış olan yeşilbiber, domates, patlıcan ve köfteler sıra ile tepsiye dizilir


Ilık suda yapılan salça üzerine dökülerek fırına atılır 10 dakika fırında pişirilir ve sıcak servis yapılır



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla