Yalnız Mesajı Göster

Fıstıklı Fırın Beyti

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fıstıklı Fırın Beyti



Fıstıklı Fırın Beyti - Fıstıklı Fırın Beyti Tarifi

Malzemeler :

300 Gr Kuzu Eti

500 Gr Kuyruk Yağı

Yeşil Fıstık

Tuz

Garnitürü İçin:

Yeşil Biber

Domates

Soğan

Sarımsak

Kaşar Peyniri

Maydanoz

Lavaşı İçin:

3 Su B Söke Un

Yarım Paket Yaş Maya

Su

Üzeri İçin:

Yumurta Sarısı

Çörek Otu

Susam

Hazırlanışı

Lavaşını hazırlarken; unun ortasına mayayı alın Ilık su döküp ortasından başlayarak karıştırın İyice yoğurarak kulak memesi kıvamında hamur elde edin6 bezeye ayırın Hepsini ince ince açın Kuzu etini ve kuyruk yağını kesme tahtası üzerinde satırla kıyın ve karıştırın Karıştırma kabına alın, tuzunu ve fıstığını atıp, iyice yoğurun Şişlere geçirin ve ızgarada yarı kıvamda pişirin


Biberi, domatesi, soğanı, sarımsağı, maydanozu ince ince kıyın Hepsini karıştırın Açılan lavaşlara şişlerden çıkardığınız etleri koyun Garnitürden koyun Rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve dürüm şeklinde sarın Bütün lavaşları aynı şekilde sarın Yağlanmış fırın tepsisine dizin Üzerine yumurta sarısı sürün Çörekotu ve susam serpin Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla