Konu
:
Fıstıklı Fırın Beyti
Yalnız Mesajı Göster
Fıstıklı Fırın Beyti
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fıstıklı Fırın Beyti
Fıstıklı Fırın Beyti - Fıstıklı Fırın Beyti Tarifi
Malzemeler :
300 Gr
Kuzu Eti
500 Gr
Kuyruk Yağı
Yeşil Fıstık
Tuz
Garnitürü İçin:
Yeşil Biber
Domates
Soğan
Sarımsak
Kaşar Peyniri
Maydanoz
Lavaşı İçin:
3 Su B
Söke Un
Yarım Paket Yaş Maya
Su
Üzeri İçin:
Yumurta Sarısı
Çörek Otu
Susam
Hazırlanışı
Lavaşını hazırlarken; unun ortasına mayayı alın
Ilık su döküp ortasından başlayarak karıştırın
İyice yoğurarak kulak memesi kıvamında hamur elde edin
6 bezeye ayırın
Hepsini ince ince açın
Kuzu etini ve kuyruk yağını kesme tahtası üzerinde satırla kıyın ve karıştırın
Karıştırma kabına alın, tuzunu ve fıstığını atıp, iyice yoğurun
Şişlere geçirin ve ızgarada yarı kıvamda pişirin
Biberi, domatesi, soğanı, sarımsağı, maydanozu ince ince kıyın
Hepsini karıştırın
Açılan lavaşlara şişlerden çıkardığınız etleri koyun
Garnitürden koyun
Rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve dürüm şeklinde sarın
Bütün lavaşları aynı şekilde sarın
Yağlanmış fırın tepsisine dizin
Üzerine yumurta sarısı sürün
Çörekotu ve susam serpin
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul