Konu
:
Tane Biberli Bonfile Dilimleri
Yalnız Mesajı Göster
Tane Biberli Bonfile Dilimleri
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tane Biberli Bonfile Dilimleri
Biberli Bonfile Nasıl Yapılır - Bonfile Tarifi - Bonfile Nasıl Pişirilir
Malzeme:
500 gram bonfile
2 adet soğan
2 diş sarımsak
30 gram taze zencefil
1 adet kırmızı biber
1 adet sarı biber
1 adet yeşil biber
2 çorba kaşığı pirinç sirkesi
1 çorba kaşığı susam yağı
1 çorba kaşığı soya sosu
2 çay kaşığı esmer şeker
2 çorba kaşığı ezilmiş tane yeşil biber
Yapılışı:
Bonfileyi çok ince olarak dilimleyin
Soğanı ince ince doğrayın, sarımsağı ezin
Zencefili ince ince doğrayın, biberleri uzunlamasına ince olarak doğrayın
Hepsini bir kapta karıştırın
Pirinç sirkesini, susam yağını, soya sosunu, istiridye sosunu ve şekeri ilave edin ve iyice karıştırın
Üzerini taze çekilmiş yeşilbiber ile kaplayın
Buzdolabında 2 saat bekletin
Yapışmaz yüzeyli tavaya çok az zeytinyağı alıp kızdırın
Tüm malzemeyi tavada pişirdikten sonra servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul