Yalnız Mesajı Göster

Patates Püresi Yatağında Soslu Et

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patates Püresi Yatağında Soslu Et



Patates Püresi Yatağında Soslu Et tarifi - Patates Püresi Yatağında Soslu Et yapilisi

Malzemeler:

Dana eti (dondurucuda hazır yoksa salçalı pişeceği için biftek almanızı öneririm)

1 Adet soğan (boyutunu kullanacağınız etin miktarına göre ayarlayın)

Salça

Sarmısak

Karabiber, biberiye, kekik, kırmızı biber, kimyon, yenibahar, tuz

Tereyağı (soğanı kavurmaya yetecek kadar)

Sıcak su

Hazır patates püresi (servis için)
Hazırlanışı:

Etlerinizi jülyen doğrayın

Salçayı bir miktar sıcak suda eritin ve istediğiniz baharatlarla sarmısakları da ekleyip iyice karıştırın

Jülyen (ince ve uzun) doğradığınız etleri bu sosla karıştırın ve vaktiniz varsa biraz bekletin

Vaktiniz yoksa hazırladığınız sosu tencereye alın ve pişmesine yetecek kadar su ekleyin

Kaynayıncaya kadar harlı ateşte, kaynadıktan sonra orta ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin

Suyunu çektikce sıcak su ekleyebilirsiniz

Yaklaşık 20-30 dk içinde pişmiş olacaktır

Tabağa yaydığınız patates püresinin üzerine koyarak sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla