Konu
:
Oktay Usta Kaburgalı Güveç
Yalnız Mesajı Göster
Oktay Usta Kaburgalı Güveç
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Oktay Usta Kaburgalı Güveç
Kaburgalı Güveç Tarifi - Kaburgalı Güveç Yapılışı - Kaburgalı Güveç Nasıl Yapılır - Kaburgalı Güveç Malzemeleri
Malzemeler:
750 Gr
Kuzu Kaburga
4 Patates
2 Su B
Bezelye
1 Kase Domates Kurusu
2 Soğan
3 Diş Sarımsak
1 Kase Biber Sos
1 Çorba K
Biber Salçası
Tuz
Su
Tane Karabiber
Biberiye
Hazırlanışı:
Güveç kabını ocağın üzerine alıyoruz
Sıvıyağ döküyoruz
Doğranmış kuzu kaburgaları ekleyip kızartıyoruz
Kuru domatesin yarısını üzerine koyuyoruz
Bezelyeleri döküyoruz
Biberiye yaprakları katıyoruz
Soyulmuş patatesi doğrayıp üzerine yerleştiriyoruz
Kuru domatesin diğer yarısını üzerine döküyoruz
Biber sosu en üste koyuyoruz
Biber salçasını sulandırıp döküyoruz
Tuz ve tane karabiber katıyoruz
En üste biberiye yaprakları koyuyoruz
Üzerine yarısını geçmeyecek kadar sıcak su döküyoruz
Üzerini önce yağlı kağıt ardından folyo ile kapatıyoruz
Ocakta biraz pişirip ardından önceden ısıtılmış 180 derece fırına koyup pişirmeye devam ediyoruz
Fırından çıktıktan sonra folyo ve yağlı kağıtı çıkartıp servis ediyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul