Yalnız Mesajı Göster

Oktay Usta Kaburgalı Güveç

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Oktay Usta Kaburgalı Güveç



Kaburgalı Güveç Tarifi - Kaburgalı Güveç Yapılışı - Kaburgalı Güveç Nasıl Yapılır - Kaburgalı Güveç Malzemeleri

Malzemeler:


750 Gr Kuzu Kaburga

4 Patates

2 Su B Bezelye

1 Kase Domates Kurusu

2 Soğan

3 Diş Sarımsak

1 Kase Biber Sos

1 Çorba K Biber Salçası

Tuz

Su

Tane Karabiber

Biberiye


Hazırlanışı:


Güveç kabını ocağın üzerine alıyoruz Sıvıyağ döküyoruz Doğranmış kuzu kaburgaları ekleyip kızartıyoruz Kuru domatesin yarısını üzerine koyuyoruz Bezelyeleri döküyoruz


Biberiye yaprakları katıyoruz Soyulmuş patatesi doğrayıp üzerine yerleştiriyoruz Kuru domatesin diğer yarısını üzerine döküyoruz Biber sosu en üste koyuyoruz


Biber salçasını sulandırıp döküyoruz Tuz ve tane karabiber katıyoruz En üste biberiye yaprakları koyuyoruz Üzerine yarısını geçmeyecek kadar sıcak su döküyoruz


Üzerini önce yağlı kağıt ardından folyo ile kapatıyoruz Ocakta biraz pişirip ardından önceden ısıtılmış 180 derece fırına koyup pişirmeye devam ediyoruz


Fırından çıktıktan sonra folyo ve yağlı kağıtı çıkartıp servis ediyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla