Konu
:
Oktay Usta İskender
Yalnız Mesajı Göster
Oktay Usta İskender
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Oktay Usta İskender
İskender Tarifi - İskender Yapılışı - İskender Nasıl Yapılır - İskender Malzemeleri
Malzemeler:
6 Tırnak Pide
400 Gr
Bonfile
1 Kase Yoğurt
1 Kavanoz Domates Sos
2 Çorba K
Tereyağı
Domates
Biber
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ
Hazırlanışı:
Bonfile eti ince bir şekilde doğrayıp sıvıyağ koyduğumuz tavada önlü arkalı kızartıyoruz
Tuz ekliyoruz
Tırnak pideleri küp küp doğrayıp fırın tepsisine koyuyoruz
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında biraz kızarttıktan sonra servis tabağına alıyoruz
Sarımsağı yoğurdun içine rendeleyip çırma teli ile çırpıyoruz
Ekmeklerin üzerine yoğurdu döküyoruz
Domates sosu biraz sıvıyağ koyduğumuz bir tavada pişiriyoruz
Yoğurdun üzerine döküyoruz
Kızarmış etleri üzerine koyuyoruz
Tereyağını, pul biber, tuz ve karabiber ile tavada eritiyoruz
İskenderin üzerine döküyoruz
Biber ve domatesleri doğrayıp kenarlara koyduktan sonra servis ediyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul