Yalnız Mesajı Göster

Oktay Usta İskender

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Oktay Usta İskender



İskender Tarifi - İskender Yapılışı - İskender Nasıl Yapılır - İskender Malzemeleri

Malzemeler:


6 Tırnak Pide

400 Gr Bonfile

1 Kase Yoğurt

1 Kavanoz Domates Sos

2 Çorba K Tereyağı

Domates

Biber

Tuz

Karabiber

Sıvıyağ


Hazırlanışı:


Bonfile eti ince bir şekilde doğrayıp sıvıyağ koyduğumuz tavada önlü arkalı kızartıyoruz Tuz ekliyoruz Tırnak pideleri küp küp doğrayıp fırın tepsisine koyuyoruz


Önceden ısıtılmış 180 derece fırında biraz kızarttıktan sonra servis tabağına alıyoruz Sarımsağı yoğurdun içine rendeleyip çırma teli ile çırpıyoruz Ekmeklerin üzerine yoğurdu döküyoruz


Domates sosu biraz sıvıyağ koyduğumuz bir tavada pişiriyoruz Yoğurdun üzerine döküyoruz Kızarmış etleri üzerine koyuyoruz Tereyağını, pul biber, tuz ve karabiber ile tavada eritiyoruz


İskenderin üzerine döküyoruz Biber ve domatesleri doğrayıp kenarlara koyduktan sonra servis ediyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla