Konu
:
Sığır Yahni
Yalnız Mesajı Göster
Sığır Yahni
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sığır Yahni
Sığır Yahni Tarifi - Sığır Yahni Nasıl Yapılır - Sığır Yahni Malzemeleri
1 kg
sığır eti (yağı alınmış ve iri küpler halinde kesilmiş)
2 çorba kaşığı içyağı veya
75 gr
tereyağı
100 gr
kuzunun sırt yağı
1 çorba kaşığı un
1 karışık ot demeti
Karabiber
tuz
200 gr
iri arpacık soğanı
200 gr
bütün küçük mantar
1 çorba kaşığı toz şeker
30 gr
tereyağı
İçyağını veya tereyağını tencerede eritin
Kızınca içine etleri atın ve altınımsı kahverengi oluncaya kadar hızlı ateşte kızartın
Kızarmış etleri bir tabağa alın ve tencerenin içine küçük küçük kestiğiniz sırt yağını atın
Yağlar kıtır kıtır oluncaya kadar kızartın
Unu, karabiberi ve tuzu tencerede kızaran yağların üzerine atın, bir çevirip etleri tekrar tencereye koyun
Karışık ot demetini de atarak, tencerenin kapağını kapatın
Yemek kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve 2 saat pişirin
Pişme sırasında yemeğinizi takip edin
Suyu çok azalırsa, zaman zaman içine çok az sıcak su ekleyin
Küçük bir tencerede tereyağını eritin
Kızınca içine bütün halde soyulmuş arpacık soğanlarını atın ve karıştırarak kavurun
Soğanlar biraz kızarınca bütün olarak mantarları ilave edin ve birlikte 3-4 dakika daha kavurup hepsini etin üzerine ilave edin
Şekeri de ete ilave ederek yemeğinizi 30 dakika daha pişirin
Yemeğiniz pişince, karışık ot demetini çıkararak atın, tuzunu karabiberini kontrol edin
Yanında haşlanmış patates ve sarımsaklı marul salatası ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul