Yalnız Mesajı Göster

Antigrot Sote

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Antigrot Sote



et sote nasıl yapılır - sote antigrot tarifi - bonfile soteMalzemeler:


4 adet kalın ve dövülmemiş antrikot veya bonfile dilimi

4 çorba kaşığı tereyağı (tercihan pastörize olmamış köy tereyağı )

2 çorba kaşığı havanda dövülüp kıyma haline gelmiş taze zencefil

2 çorba kaşığı soya sosu

İki üç kaşık su


Yapılışı:


Bunun için kasaptan kalın dilinlenmis ve dövülmemis antrikotumuzu alıyoruz Üzerlerini sıvı yağla yağladıktan sonra , tercihen çelik tavada , tavayı iyice kızdırıp tavaya atıyoruz


Sote AntrikotOrta yüksek ateşte her bir yüzü 5er dakika, ya da daha fazla pişmiş isteniyorsa biraz daha uzun , pişiriyoruz


Bu sayede içleri sulu ve yumuşak kalacak Etlerimizi tabağa alıyoruz Tavamız biraz ılınınca ateşe alıp tereyağını eritiyoruz


Tavanın içinde kalan et kırıntılarını kazıyoruz Havanda dövülerek kıyma haline getirilmiş taze zencefil, soya sosu, ve suyunu koyuyoruz


Etleri tabağa bıraktığı sularıyla beraber tavaya alıp birkaç kez çevirerek 4-5 dakika daha, ya da isteğe göre daha uzun, pişiriyoruz


Etleri servis tabağına alıp tavada kalan sosu tekrar ısıtarak etlerimizin üzerine paylaştırıyoruz


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla