Konu
:
Antigrot Sote
Yalnız Mesajı Göster
Antigrot Sote
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Antigrot Sote
et sote nasıl yapılır - sote antigrot tarifi - bonfile soteMalzemeler:
4 adet kalın ve dövülmemiş antrikot veya bonfile dilimi
4 çorba kaşığı tereyağı (tercihan pastörize olmamış köy tereyağı )
2 çorba kaşığı havanda dövülüp kıyma haline gelmiş taze zencefil
2 çorba kaşığı soya sosu
İki üç kaşık su
Yapılışı:
Bunun için kasaptan kalın dilinlenmis ve dövülmemis antrikotumuzu alıyoruz
Üzerlerini sıvı yağla yağladıktan sonra , tercihen çelik tavada , tavayı iyice kızdırıp tavaya atıyoruz
Sote AntrikotOrta yüksek ateşte her bir yüzü 5er dakika, ya da daha fazla pişmiş isteniyorsa biraz daha uzun , pişiriyoruz
Bu sayede içleri sulu ve yumuşak kalacak
Etlerimizi tabağa alıyoruz
Tavamız biraz ılınınca ateşe alıp tereyağını eritiyoruz
Tavanın içinde kalan et kırıntılarını kazıyoruz
Havanda dövülerek kıyma haline getirilmiş taze zencefil, soya sosu, ve suyunu koyuyoruz
Etleri tabağa bıraktığı sularıyla beraber tavaya alıp birkaç kez çevirerek 4-5 dakika daha, ya da isteğe göre daha uzun, pişiriyoruz
Etleri servis tabağına alıp tavada kalan sosu tekrar ısıtarak etlerimizin üzerine paylaştırıyoruz
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul