Konu
:
Biryan Kapama
Yalnız Mesajı Göster
Biryan Kapama
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Biryan Kapama
Biryan Kapama Tarifi - Biryan Kapama Yapılışı - Biryan Kapama Nasıl Yapılır - Biryan Kapama Malzemeleri
1 kg kemikli parça kuzu eti
4 çay kaşığı kuru dağ kekiği
1 adet orta boy kuru soğan
2 su bardağı pirinç
30 gr tereyağı
2 adet orta boy kuru soğan (pilav için)
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı acı biber salçası
4 su bardağı sıcak et suyu
2 çay kaşığı kuru nane
1/2 demet maydanoz
2 çay kaşığı tuz, karabiber
Kemikli parça etleri biraz tuz koyduğunuz 6 su bardağı suda pişirin
Kaynamaya başladıktan 30 dakika sonra ocaktan alın
Eti, sonradan fırında da pişeceği için, fazla pişirmenize gerek yok
Etleri tencereden çıkarıp suyunu kenarda bekletin
Tencereden süzerek çıkardığınız etlerin üzerine kuru kekiği ve yemeklik incecik doğradığınız soğanı ekleyip karıştırın
Pilavı yapmak için; yemeklik incecik doğradığınız soğanları ve yağı tencereye aktarın
Sürekli karıştırarak 4-5 dakika kadar kavurun
Özerine domates ve biber salçasını ilave edip 2-3 dakika daha kavurun
Ocağın altını kapatıp tuz, kuru nane, karabiber ve doğradığınız maydanozu ilave edin ve karıştırın
Diğer taraftan, sıcak suyla yıkayıp süzdüğünüz pirinci bir fırın tepsisine yayın ve üzerine hazırladığınız soğanlı karışımı ekleyerek iyice harmanlayın
Pirinçli karışımın üzerini kaşıkla düzeltin
Üzerine haşlanmış ve soğanla harmanlanmış etleri yerleştirin
Üzerine 4 su bardağı sıcak et suyunu ilave edin
Üzerini yağlı kağıt ya da folyoyla kapatın
Yemeği 180 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında, pirinç suyunu çekip etlerin üzeri kızarıncaya kadar pişirin
Fırından çıkarıp sıcak sıcak servise sunun
Not: özellikle Boşnak vatandaşlarımız bayram sabahları bu yemeği yaparlar
Eğer bu yemeği fırında değil ocak üzerinde pişirecekseniz, mutlaka bakır tepsi kullanın
Hatta, bu yemek eskiden üzerine başka bir bakır tepsi kapatılarak ağır ağır pişirilirmiş
Sahrap Soysal
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul