Konu: Tas Kapama
Yalnız Mesajı Göster

Tas Kapama

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tas Kapama



Tas Kapama Tarifi - Tas Kapama Yapılışı - Tas Kapama Nasıl Yapılır - Tas Kapama Malzemeleri

Malzeme listesi :


1 kg kuzu kuşbaşı eti, 15-20 adet arpacık soğan (Veya 2 adet yemeklik doğranmış kuru soğan), 50 gr bitkisel margarin (Oda sıcaklığında yumuşamış olmalı), 2 su bardağı pirinç, 1 çay kaşığı tuz, karabiber, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber, 8 su bardağı su


Yapılışı :


2su bardağı pirinci tuzlu sıcak suda 40- 50 dakika bekletin Yıkayıp süzdüğünüz eti kulpları çelik küçük bir tencereye ya da büyük boy bakır tasa koyun


Tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi serpin Yumuşak margarini de ekleyip iyice karıştırın Soyulmuş arpacık soğanları bütün olarak ilave ettikten sonra tasınızı kendinden büyükçe bir tepsinin ortasına ters çevirerek yerleştirin Üzerine de ağırlık koyun


Tepsi ya da tencerenin içine 8 su bardağı su koyup tuzu atın ve kısık ateşte, en az 1 saat, et iyice yumuşayıncaya kadar pişirin 1 saat sonra, yıkayıp süzdüğünüz pirinci tepsinin ya da tencerenin içindeki suya atın Yani tasın etrafına yayın Orta ısılı ateşte, arada sırada karıştırarak pişirin


Pirinç piştiğinde ortadaki tencere ya da tası alın Eti servis tabağının ortasına, pilavı da kenarlara koyarak servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla