Yalnız Mesajı Göster

Sığır Filesi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sığır Filesi



Sığır Filesi Nasıl Yapılır - Bonfile Yemeği - Sığır Bonfile



1 kişilik

3 çorba kaşığı tereyağı

180 gram sığır filesi

2 adet orta büyüklükte soğan

1 diş sarımsak

Yarım litre et suyu

4 adet mantar

Tuz

Karabiber


3 çorba kaşığı tereyağını tavaya aktarın Eridikten sonra eti tavaya alın Rengi çok az değişene dek pişirin Sonra piyazlık doğradığınız soğanları ve sarımsağı ilave ederek, birkaç dakika soteleyin Sonra yarım litre et suyunu ekleyin Suyunu çekip koyulaşana dek kaynatın İnce dilimler halinde doğradığınız mantarları, tuzu ve karabiberi ilave edin Birkaç dakika sonra ocağın üzerinden alın Servis tabağına ilk önce sığır filesini yerleştirin Kenarlarına mantarlı sostan dökerek, sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla