Yalnız Mesajı Göster

Bezelyeli Kuzu Eti

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bezelyeli Kuzu Eti



Bezelyeli Kuzu Eti tarifi - Bezelyeli Kuzu Eti yapilisi

Malzemesi:

500 gr kuzu eti 2 yemek kaşığı tereyağı

2 adet havuç 1 su bardağı bezelye

Yarım demet dereotu 1 çay fincanı yoğurt

1 çay bardağı un

3 adet yumurta

Karabiber Tuz

Tarifi:

• Yıkayıp süzdüğünüz eti tencereye koyun, üzerine margarin, karabiber, tuz, arpacık soğanı ilave ederek kavurun

• Havuçları halka şeklinde doğrayıp, etin üzerine koyun

• Bezelye ve doğranmış dereotu ekleyip, 2 bardak su ilave edin

• Kısık ateşte pişen eti fırın kabına yerleştirin

• Ayrı bir kapta un, yumurta ve yoğurdu çırpın

• Hazırladığınız sosu etin üstünü kapatacak şekilde dökün

• 175 derecelik fırında 20 dakika pişirin

• 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla