Yalnız Mesajı Göster

Marullu Kuzu Kapama

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Marullu Kuzu Kapama



Marullu Kuzu Kapama Tarifi - Marullu Kuzu Kapama Nasıl Yapılır - Marullu Kuzu Kapama Malzemeleri


Malzemeler:


500 gr kuzu eti (yağlı)

yarım demet taze soğan

yarım demet maydanoz

isteğe göre tutam taze nane

1,5 – 2 su bardağı su

Tuz

marul ya da kıvırcık yaprakları


Yapılışı:


1- Taze soğanı ve maydanozu yıkayıp iri iri doğrayın Maruldan etleri kapatacak kadar yaprak ayırıp bol suda yıkayın

2- Parçalara böldürdüğünüz kuzu etini yıkayın ve üzerini yarım parmak geçecek kadar su koyun

3- Kısık ateşte köpükler çıkıncaya kadar eti kaynatın Çıkan köpükleri kevgir yardımıyla alın

4- Soğan, maydanoz ve istediğiniz miktarda tuzu etlere ekleyip karıştırın

5- Marul yaprakları ile etlerin üzerini örtüp tencerenin kapağını kapatın Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin

6- İsteğe göre marul yapraklarıyla servis edin


Alıntı Yaparak Cevapla