Konu
:
Marullu Kuzu Kapama
Yalnız Mesajı Göster
Marullu Kuzu Kapama
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Marullu Kuzu Kapama
Marullu Kuzu Kapama Tarifi - Marullu Kuzu Kapama Nasıl Yapılır - Marullu Kuzu Kapama Malzemeleri
Malzemeler:
500 gr kuzu eti (yağlı)
yarım demet taze soğan
yarım demet maydanoz
isteğe göre tutam taze nane
1,5 – 2 su bardağı su
Tuz
marul ya da kıvırcık yaprakları
Yapılışı:
1- Taze soğanı ve maydanozu yıkayıp iri iri doğrayın
Maruldan etleri kapatacak kadar yaprak ayırıp bol suda yıkayın
2- Parçalara böldürdüğünüz kuzu etini yıkayın ve üzerini yarım parmak geçecek kadar su koyun
3- Kısık ateşte köpükler çıkıncaya kadar eti kaynatın
Çıkan köpükleri kevgir yardımıyla alın
4- Soğan, maydanoz ve istediğiniz miktarda tuzu etlere ekleyip karıştırın
5- Marul yaprakları ile etlerin üzerini örtüp tencerenin kapağını kapatın
Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin
6- İsteğe göre marul yapraklarıyla servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul