Konu: Et Haşlama
Yalnız Mesajı Göster

Et Haşlama

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et Haşlama



Et Haşlama Tarifi - Et Haşlama Nasıl Yapılır - Et Haşlama Malzemeleri



Et Haşlama


Malzemeler:

• 1 kg dana incik veya kemikli haşlamalık et

• 1 orta boy soğan

• 1 diş sarımsak

• 2 litre su

• Tuz

• Karabiber

• 1 yemek kasığı sıvıyağ


Sunum için:

• Limon

• Sumak


Yapılışı:

1 Haşlamalık aldığınız etleri öncelikle soğuk su ile yıkayın

( Eğer benim gibi dana incik kullandıysanız et kemiksiz olduğu için yıkamasanız da olur Fakat kemikli et küçük kemik kıymıklarından arınması için iyice yıkanmalıdır)

2 Etleri çelik tencerenizin altına yerleştirip, ocağınızın en küçük gözünde kısık ateşte etlerin hafif sotelenmesi için altını yakın

3 Soğanın kabuklarını soyup pişerken dağılması için 4 kenarına bir çizik atın ve tenceredeki etlerin ortasına oturtun

4 1 diş sarımsağınızı kabuğunu soyup bütün halde etlere ilave edin

5 Suyunu ilave edip önce yüksek ateşte kaynatın

6 Kaynadıktan sonra altını kısıp yaklaşık 1 saat etlerinizi haşlayın

7 Piştikten sonra tuz ve karabiberini damak tadınıza göre ilave edin Parlak olması için bir kaşık sıvıyağı da ilave edin

8 Sumak ve limon esliğinde sıcak olarak servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla