Konu
:
Et Haşlama
Yalnız Mesajı Göster
Et Haşlama
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Et Haşlama
Et Haşlama Tarifi - Et Haşlama Nasıl Yapılır - Et Haşlama Malzemeleri
Et Haşlama
Malzemeler:
• 1 kg dana incik veya kemikli haşlamalık et
• 1 orta boy soğan
• 1 diş sarımsak
• 2 litre su
• Tuz
• Karabiber
• 1 yemek kasığı sıvıyağ
Sunum için:
• Limon
• Sumak
Yapılışı:
1
Haşlamalık aldığınız etleri öncelikle soğuk su ile yıkayın
( Eğer benim gibi dana incik kullandıysanız et kemiksiz olduğu için yıkamasanız da olur
Fakat kemikli et küçük kemik kıymıklarından arınması için iyice yıkanmalıdır
)
2
Etleri çelik tencerenizin altına yerleştirip, ocağınızın en küçük gözünde kısık ateşte etlerin hafif sotelenmesi için altını yakın
3
Soğanın kabuklarını soyup pişerken dağılması için 4 kenarına bir çizik atın ve tenceredeki etlerin ortasına oturtun
4
1 diş sarımsağınızı kabuğunu soyup bütün halde etlere ilave edin
5
Suyunu ilave edip önce yüksek ateşte kaynatın
6
Kaynadıktan sonra altını kısıp yaklaşık 1 saat etlerinizi haşlayın
7
Piştikten sonra tuz ve karabiberini damak tadınıza göre ilave edin
Parlak olması için bir kaşık sıvıyağı da ilave edin
8
Sumak ve limon esliğinde sıcak olarak servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul