Konu
:
Uşak Usulü Tas Kapama
Yalnız Mesajı Göster
Uşak Usulü Tas Kapama
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Uşak Usulü Tas Kapama
Tas Kapama Tarifi - Tas Kapama Yapılışı - Tas Kapama Nasıl Yapılır - Tas Kapama Malzemeleri
Çömlek eti için hazırlanan et çorba kasesi içine konur
Domatesler, soğanlar, biberler ve bol yağlı parçalar kasenin üzerine konur
İki saplı tava denilen özel kap içine ters olarak yerleştirilir
Çorba kasesinin üzerine taş konarak ağırlık sağlanır
Bu yemekte 3-4 saatte hafif ateşte pişer odun kömüründe pişer
Önce pişmekte olan yemek suyunu iki saplı tavanın etrafına bırakır
Tavanın etrafına yemeğin suyu doldurulur
Sonra bu su ağır ağır çorba kasesinin içine girer
Belirli bir süre sonra hafif yanık et kokusu gelmeye başlar
İşte o an yemek pişmiştir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul