Konu
:
Güveçte Etli Kurufasülye
Yalnız Mesajı Göster
Güveçte Etli Kurufasülye
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Güveçte Etli Kurufasülye
güveçte kurufasülye tarifi - güveçte yapılabilen yemekler
Malzemeler:
- yarım kilo kuru fasulye
- 250 gr kemikli et
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 4-5 adet kuru biber
- 1 büyük baş soğan
- 1 çay kaşığı tepeleme kırmızı toz biber
- 2 litre sıcak su
- 4 kaşık sıyı yağ
Hazırlanışı:
Kuru fasulyeyi sıcak suda 4-5 saat bekletin
Güveç tenceresinin içine irice parçalanmış etleri atın
Hafif ateşte etler önce suyunu salsın ve çekene kadar ara ara karıştırın
Etler suyunu çekince ıslatılmış fasulyelerin suyunu süzün ve güvecin içine katın
Daha sonra fasulyenin 3 parmak üstüne çıkacak kadar kaynar su ilave edin
Kuru biberleri yıkayıp onları da içine atın ve kapağı kapalı olarak orta hararetli ateşte fasulyeler yumuşayana kadar yaklaşık 45 dakika 1 saat kaynatın
Eğer fasulyeler suyunu çektiyse sıcak su ilave edin
Fasulyeleriniz yumuşayınca bir tavaya yağı alıp soğanı kavurun
Salçasını, kırmızı biberi de karıştırıp, tuzu ilave edin ve 2-3 sefer karıştırın
Güveç tenceresinin içine bu soğanlı salçalı karışımı ilave edip 15 dakika daha kaynatın ve servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul