Yalnız Mesajı Göster

Aydın Usulü Kapama

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Aydın Usulü Kapama



Aydın Usulü Kapama Tarifi - Aydın Usulü Kapama Yapılışı - Kapama Nasıl Yapılır - Aydın Usulü Kapama Malzemeleri

Malzemesi:

1 kg dana eti veya kuzu eti

250 gr tereyağı

1 çorba kaşığı tuz

1 çorba kaşığı kırmızı biber

1 çorba kaşığı salça

2,5 bardak su


Hazırlanışı:

Parçalanmış et kızartma tavasında kızartılır ve sonra yıkanır Ayrı tencere içerisinde tereyağıyla salça kavrulur Sonra içine kırmızı biber, tuz ve su ilave edilir Su kaynadıktan sonra etler suyun içerisine atılarak 45 dk pişirilir Daha sonra ateşten indirilir ve sıcak servis yapılır



Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Alıntı Yaparak Cevapla