Konu
:
Aydın Usulü Kapama
Yalnız Mesajı Göster
Aydın Usulü Kapama
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Aydın Usulü Kapama
Aydın Usulü Kapama Tarifi - Aydın Usulü Kapama Yapılışı - Kapama Nasıl Yapılır - Aydın Usulü Kapama Malzemeleri
Malzemesi:
1 kg dana eti veya kuzu eti
250 gr tereyağı
1 çorba kaşığı tuz
1 çorba kaşığı kırmızı biber
1 çorba kaşığı salça
2,5 bardak su
Hazırlanışı:
Parçalanmış et kızartma tavasında kızartılır ve sonra yıkanır
Ayrı tencere içerisinde tereyağıyla salça kavrulur
Sonra içine kırmızı biber, tuz ve su ilave edilir
Su kaynadıktan sonra etler suyun içerisine atılarak 45 dk pişirilir
Daha sonra ateşten indirilir ve sıcak servis yapılır
Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul