Yalnız Mesajı Göster

Naneli Kuzu Kapama

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Naneli Kuzu Kapama



Naneli Kuzu Kapama Tarifi - Naneli Kuzu Kapama Yapılışı - Naneli Kuzu Kapama Nasıl Yapılır - Naneli Kuzu Kapama Malzemeleri

Malzeme

500 gr kemikli kuzu eti,

1 adet havuç,

1 adet patates,

1 dal taze kereviz,

2 su bardağı bulgur,

1 yemek kaşığı domates salçası,

1 tatlı kaşığı Bizim Mutfak Sarmısaklı Çeşni,

2 adet sivribiber,

1,5 yemek kaşığı Bizim Margarin,

1 adet sogan,

4-5 dal taze nane,

Bir tutam maydanoz,

1 adet domates,

2 lt su


Hazırlanışı

Kemikli kuzu eti bir tencereye koyularak, tencerenin içerisine havuç, patates, kereviz ve su ilave edilerek etler haşlanıncaya dek pişirilir

Soğan ve biberler jülyen şeklinde dogranıp Bizim Margarin ile beraber bir tencerede sotelenmeye başlanır İçerisine salça, ince doğranmış nane, bulgur ilave edilerek kavrulmaya devam edilir Daha sonra haşlama suyu ilave edilerek, haşlanan kuzu etleriyle beraber karıştırlıp bir borcama dökülür ve 15 dakika fırında pişirilir

Maydanoz ve domatesle süslenip servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla