06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Naneli Kuzu Kapama
Naneli Kuzu Kapama Tarifi - Naneli Kuzu Kapama Yapılışı - Naneli Kuzu Kapama Nasıl Yapılır - Naneli Kuzu Kapama Malzemeleri
Malzeme
500 gr kemikli kuzu eti,
1 adet havuç,
1 adet patates,
1 dal taze kereviz,
2 su bardağı bulgur,
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 tatlı kaşığı Bizim Mutfak Sarmısaklı Çeşni,
2 adet sivribiber,
1,5 yemek kaşığı Bizim Margarin,
1 adet sogan,
4-5 dal taze nane,
Bir tutam maydanoz,
1 adet domates,
2 lt su
Hazırlanışı
Kemikli kuzu eti bir tencereye koyularak, tencerenin içerisine havuç, patates, kereviz ve su ilave edilerek etler haşlanıncaya dek pişirilir
Soğan ve biberler jülyen şeklinde dogranıp Bizim Margarin ile beraber bir tencerede sotelenmeye başlanır İçerisine salça, ince doğranmış nane, bulgur ilave edilerek kavrulmaya devam edilir Daha sonra haşlama suyu ilave edilerek, haşlanan kuzu etleriyle beraber karıştırlıp bir borcama dökülür ve 15 dakika fırında pişirilir
Maydanoz ve domatesle süslenip servis edilir
|
|
|