Konu
:
Soslu Dana Rosto
Yalnız Mesajı Göster
Soslu Dana Rosto
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Soslu Dana Rosto
Soslu rostonun yanında makarna veya pilav yerine patates püresi ya da sadece sebze garnitür de sunabilirsiniz
Bir diğer alternatif de erişte
Özellikle tereyağı ile hazırlanmış erişte, rostonun yanında ikram edebileceğiniz lezzetli bir seçenek
içindekiler
750 gr dana eti (kemiksiz but)
Pul biber
Tuz
Karabiber
1 soğan
500 gr havuç
1 pırasa
1-2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı kekik
300 ml et suyu
1 çorba kaşığı margarin
Bir tutam toz şeker
250 gr makarna
1 çorba kaşığı tane karabiber
150 gr süt kreması
hazırlanışı
Eti temizleyin
Pul biber, tuz ve karabiber ile ovun
Soğanı soyun
Havuçları yıkayıp kabuklarını soyun
Pırasayı da ayıklayıp yıkayın
Soğan ve 1 havucu doğrayın
Pırasayı ince halkalar halinde doğrayın
Sıvıyağı bir tavada kızdırın ve eti kızartın
Sebzeleri ete ilave edip karıştırarak kavurun
Kekik ve et suyunu da ekleyin
Rostoyu orta dereceli ateşte, üstü kapalı olarak 1 saat pişirin
25 dakika piştikten sonra kalan havuçları halka halka doğrayın
150 ml kadar suda margarin ile yaklaşık 5 dakika haşlayın
Tuz, karabiber ve toz şeker ile tatlandırın
Makarnayı paketinin üzerindeki tarife göre hazırlayın
Suyunu süzün
Rostoyu tencereden alıp soğumayacak şekilde bekletin
Sosunu bir süzgeçten geçirip küçük bir tencereye aktarın
Süt kremasına karabiber tanelerini ilave edip bir taşım pişirin
Eti ince ince dilimleyip havuç, makarna ve sosla birlikte servis yapın
,
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul