Konu
:
Şehriyeli Kuzu Kapama
Yalnız Mesajı Göster
Şehriyeli Kuzu Kapama
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şehriyeli Kuzu Kapama
Malzemeler
500 gr kuzu külbastı
2 su bardağı arpa şehriye
1 su bardağı tel şehriye
1 soğan
2 sivribiber
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
4 su bardağı sıcak su
40 gr margarin
Tuz, karabiber
Süsleme için
:
1 dal dereotu
Hazırlanışı
Eti kuşbaşı doğrayın
Soğanı soyup kıyın
Sivribiberleri temizleyip doğrayın
Margarinin yarısını tavada eritip soğan, et ve sivribiberi kavurun
Domates ve biber salçalarını 2 çorba kaşığı suyla ezip tavaya ekleyin
Tuz ve karabiber serpip suyunu çekince ocaktan alın
Ayrı bir tencerede kalan margarini eritip şehriyeleri kavurun
Etli malzemeyi ilave edip karıştırın
Suyunu ekleyip etler yumuşayana kadar orta ateşte pişirin
Yemeği tahta kaşıkla bir kez harmanlayıp servis tabaklarına paylaştırın
Dereotu ile süsleyip sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul