Konu
:
Kuzu Kaburga Dolması..
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu Kaburga Dolması..
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuzu Kaburga Dolması..
Kuzu Kaburga Dolması İçin Gerekli Malzemeler ;
2 su bardağı elma suyunda haşlanmış Amerikan Pirinci
3 kg
kuzu kaburgası (pirzolası) bütün olarak
Tuz ve toz karabiber
Dolma İçi:
1 su bardağı doğranmış kereviz başı
1 çay bardağı doğranmış soğan
4 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
2 su bardağı dilimlennıiş elma
1 çay bardağı ceviz
1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı baharat
HAZIRLANIŞI
Kuzu kaburgasını kemikler yukarıya gelecek şekilde dairesel olarak düz bir tepsiye yerleştirin
Üzerine tuz ve biber serpin
Yanmaması için kemik uçlarını folyo ile sarın
Su ilave etmeyin ve üzerini kapatmayın
200 derece fırında 30 dakika süre ile kızartın
Diğer tarafta geniş bir tava içinde tereyağını eritin
Kereviz ve soğanı orta ateşte pişirin
Ocaktan indirin
Pirinç tuz ve baharat ile karıştırın
Kızarmış kaburganın içini bu malzeme ile doldurun
Üzerini folyo ile kapatın ve 15 dakika daha pişirin
Folyoları çıkarın ve sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul