Konu
:
Fırında Dana Budu
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Dana Budu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Dana Budu
Malzemeler :
1 ya da 1,5 kg
dana budu (dana bonfile veya kuzu budu da olabilir)
1 çorba kaşığı hardal
1 baş sarımsak (dişleri küçük boy olanlardan)
4 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber
Tarifi:
Et hardal karabiber ve tuzla ovulur
Sarımsakların kabukları soyulur
But çeşitli yerlerinden ince ve uzun bir bıçakla delinir ve deliklere sarımsaklar yerleştirilir
Derin bir tencereye sıvı yağ dökülüp ateşe konur
Yağ kızdıktan sora budu sürekli çevirerek 2-3 dakika kadar kızartılır
Böylece etin suyu budun içinde kalır
Et pembeleştikten sora fırın tepsisine alınıp 250 derecede pişirilir
10-15 dakika 250 derecede piştikten sonra ısı 150 derece olarak ayarlanır
Etin üstüne su serpilir ve arada sırada tepside biriken suyla ıslatılır
Gerekirse alüminyum folyosu ile bir süre örtülebilir
But pişince ince dilimlere kesilip servis tabağına, haşlanmış havuç, ıspanak ve patates ile servise hazırlanır
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul