Yalnız Mesajı Göster

Tavuk Büryan

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Büryan





Malzemeler


* 2 adet tavuk budu

* 1 su bardağı pirinç

* 1 adet soğan

* 1 adet domates

* zeytinyağı

* karabiber

* Defne Yaprağı

* tuz

Hazırlanışı


1 Tavuk butları 2 - 3 su bardağı su, defne yaprağı ve tuz ile haşlanır

2 Pirinç 1/2 su bardağı su ve az tuzla suyunu çekene kadar pişirilir

3 Soğan ince ince doğranıp zeytinyağında kavrulur

4 Domates püre haline getirilip kavrulan soğanlara eklenir

5 Domates suyunu çekince altı kapatılır

6 Fırına girebilen porselen kabın tabanı yağlanır

7 Domates ve soğanlı karışım tepsinin tabanına yayılır

8 Üstüne haşlanmış pirinç konulur

9 Haşlanmış tavuk butları pirincin üstüne yerleştirilir

10 Karabiber serpilir

11 Tavuğun haşlama suyundan 1,5 bardak tepsiye ilave edilir

12 Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika suyunu çekene kadar pişirilir



Alıntı Yaparak Cevapla