Konu
:
Tavuk Büryan
Yalnız Mesajı Göster
Tavuk Büryan
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuk Büryan
Malzemeler
* 2 adet tavuk budu
* 1 su bardağı pirinç
* 1 adet soğan
* 1 adet domates
* zeytinyağı
* karabiber
* Defne Yaprağı
* tuz
Hazırlanışı
1
Tavuk butları 2 - 3 su bardağı su, defne yaprağı ve tuz ile haşlanır
2
Pirinç 1/2 su bardağı su ve az tuzla suyunu çekene kadar pişirilir
3
Soğan ince ince doğranıp zeytinyağında kavrulur
4
Domates püre haline getirilip kavrulan soğanlara eklenir
5
Domates suyunu çekince altı kapatılır
6
Fırına girebilen porselen kabın tabanı yağlanır
7
Domates ve soğanlı karışım tepsinin tabanına yayılır
8
Üstüne haşlanmış pirinç konulur
9
Haşlanmış tavuk butları pirincin üstüne yerleştirilir
10
Karabiber serpilir
11
Tavuğun haşlama suyundan 1,5 bardak tepsiye ilave edilir
12
Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika suyunu çekene kadar pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul