Yalnız Mesajı Göster

Risottolu Hindi Biftek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Risottolu Hindi Biftek



hindi biftek nasıl pişirilir - kremalı hindi biftekİçindekiler:


1 tabak Hindi Biftek

2 dal kekik (yapraklanmış)

2 çorba kaşığı portakal suyu

7 çorba kaşığı zeytinyağı

300 gr pirinç

1 adet küçük boy soğan (ince kıyılmış)

400 ml piliç suyu (kaynar)

200 gr krema

100 gr eski kaşar peyniri (rendelenmiş)

1 demet fesleğen (iri doğranmış)

5 sap maydanoz (iri doğranmış)

2 adet orta boy kabak (halka doğranmış)

15 adet kuşkonmaz (haşlanmış)

Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)


Tarifi:


Kekik, portakal suyu ve iki çorba kaşığı zeytinyağını çırpıp, karabiber karıştırın Hazırladığınız marinatı etlerin her iki yüzüne sürün, etlerin üzerini streçle örtüp buzdolabında en az 1 saat dinlendirin


Dört çorba kaşığı yağı ısıtın, soğanı katın, orta ateşte karıştırarak soğanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 2-3 dak soteleyin Pirinci ilave edin,


karıştırmaya devam ederek 3-4 dak daha kavurun Piliç suyunu 4 kerede ve her seferinde pirinç suyunu çektikten sonra katın


Krema, peynir, fesleğen, maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip harmanlayın

Kalan yağı ısıtın kabakları ekleyip kısık ateşte 4-5 dak soteleyin


Ayrı bir tavada hızlı ateşte etlerin her bir yüzünü 3’er dak pişirin Ateşi kısın, üzerine bir kapak kapatıp 5 dak daha pişirin


Tabaklara sırasıyla kuşkonmaz, kabak ve et yerleştirin, hazırladığınız risotto ile beraber servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla