06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Risottolu Hindi Biftek
hindi biftek nasıl pişirilir - kremalı hindi biftekİçindekiler:
1 tabak Hindi Biftek
2 dal kekik (yapraklanmış)
2 çorba kaşığı portakal suyu
7 çorba kaşığı zeytinyağı
300 gr pirinç
1 adet küçük boy soğan (ince kıyılmış)
400 ml piliç suyu (kaynar)
200 gr krema
100 gr eski kaşar peyniri (rendelenmiş)
1 demet fesleğen (iri doğranmış)
5 sap maydanoz (iri doğranmış)
2 adet orta boy kabak (halka doğranmış)
15 adet kuşkonmaz (haşlanmış)
Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
Tarifi:
Kekik, portakal suyu ve iki çorba kaşığı zeytinyağını çırpıp, karabiber karıştırın Hazırladığınız marinatı etlerin her iki yüzüne sürün, etlerin üzerini streçle örtüp buzdolabında en az 1 saat dinlendirin
Dört çorba kaşığı yağı ısıtın, soğanı katın, orta ateşte karıştırarak soğanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 2-3 dak soteleyin Pirinci ilave edin,
karıştırmaya devam ederek 3-4 dak daha kavurun Piliç suyunu 4 kerede ve her seferinde pirinç suyunu çektikten sonra katın
Krema, peynir, fesleğen, maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip harmanlayın
Kalan yağı ısıtın kabakları ekleyip kısık ateşte 4-5 dak soteleyin
Ayrı bir tavada hızlı ateşte etlerin her bir yüzünü 3’er dak pişirin Ateşi kısın, üzerine bir kapak kapatıp 5 dak daha pişirin
Tabaklara sırasıyla kuşkonmaz, kabak ve et yerleştirin, hazırladığınız risotto ile beraber servis yapın
alıntı
|
|
|