Konu
:
Milföylü Baget
Yalnız Mesajı Göster
Milföylü Baget
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Milföylü Baget
milföy hamuru ile tavuk tarifleri - milföylü yemekler - milföylü tarifler
Malzemeler:
- 4 adet tavuk baget
- 4 adet milföy hamuru
- 5 su bardağı su
- 1 adet yumurta sarısı
- tuz, karabiber, kırmızı biber, köri
Yapılışı:
Tavuk bagetler yıkanarak 5 bardak su içerisinde haşlanır
Bagetler haşlanırken son 5 dakika kala haşlama suyuna tuz ilave edilir
Haşlanmış bagetler sudan çıkarılarak süzdürülür ve üst derisi çıkarılarak soğumaya bırakılır
Bu arada milföy hamurları dışarı çıkarılarak çözdürülür
Hamurlar yumuşadığı zaman elle her köşesinden hafif hafif çekiştirilerek inceltilir
Bagetler, istenilen baharatlarla hafifçe ovuşturularak milföye sarılır, alt kısımdaki fazlalıklar alınarak kemiklerin üzeri alüminyum folyo kaplanır
(Eğer bagetler küçük ise çaprazlamasına ikiye de bölebilirsiniz
Biraz kapatıken zorlanabilirsiniz, ancak piştikten sonra tüm izler kapanıyor ve ince börek tabakası ile çok daha güzel bir tat elde ediyorsunuz
) Milföylerin üzerine yumurta sarısı sürülerek, susam serpiştirilir ve 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul