Yalnız Mesajı Göster

Elma Soslu Bademli Hindi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elma Soslu Bademli Hindi



Elma Soslu Bademli Hindi Tarifi - Elma Soslu Bademli Hindi Yapılışı - Elma Soslu Bademli Hindi Nasıl Yapılır -Banvit Elma Soslu Bademli Hindi




İçindekiler:

1 tabak Banvit Hindi Bonfile

2 çorba kaşık un

1 çorba kaşık süt

2 adet yumurta (hafif çırpılmış)

250 gr badem (ince kıyılmış)

20 gr bayat ekmek içi (ufalanmış)

60 gr sıvı yağ

2 çorba kaşık zeytinyağ

2 adet soğan (piyaz doğranmış)

1 adet büyük boy elma (soyulmuş, dilimlenmiş)

100 gr Banvit Hindi Macar Salam (ince şerit kesilmiş)

1/2 çay kaşığı tarçın

1 çorba kaşığı teriyaki sos

350 ml portakal suyu

1 çorba kaşığı maydanoz (iri doğranmış)


Etlerin her iki yüzüne un serpip, fazla unları silkeleyin Süt ve yumurtayı hafifçe çırpın

Unlu etleri sütlü yumurtaya batırıp, sırasıyla badem ve ekmek içine bulayın Üzerlerine hafifçe bastırarak yapıştırın

Isıtılmış zeytinyağında altın sarısı renk oluncaya kadar kızartın Kağıt havlu üzerine alıp, fazla yağlarını süzün

Yağı ısıtın Soğan ve elmaları, karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar 3-4 dak pişirin Salam, tarçın, teriyaki sos ve portakal suyunu ekleyip, kaynama noktasına kadar ısıtın Ateşi kısıp, elmalar hafif yumuşayıncaya kadar yaklaşık 2 dak pişirin Maydanozu katıp, bir kez karıştırın

Etlerin üzerine elmalı sos gezdirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla