Yalnız Mesajı Göster

Kuru Kayısılı Hindi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuru Kayısılı Hindi



Kuru Kayısılı Hindi Tarifi - Kuru Kayısılı Hindi Yapılışı - Kuru Kayısılı Hindi Nasıl Yapılır - Banvit Kuru Kayısılı Hindi




İçindekiler:

2 paket Banvit Hindi Göğüs Kuşbaşı

4 çorba kaşığı zeytinyağı

1 adet büyük boy soğan (dilimlenmiş)

2 tatlı kaşığı un

2 tatlı kaşığı kimyon

2 tatlı kaşığı kişniş

1 tatlı kaşığı kırmızıbiber

500 ml tavuk suyu

12 adet kuru kayısı

Karabiber (arzu edilen miktarda)


Derin bir tavada yağın yarısını ısıtıp, etleri hızlı ateşte 5 dak karıştırarak soteleyin ve tavadan alın

Tavaya kalan yağ ve soğanları koyup, soğanlar kahverengileşinceye kadar soteleyin, un ve baharatları katıp, karıştırarak 1-2 dak pişirin Etleri tekrar tavaya alıp harmanlayın

Tavuk suyunu karıştırarak, azar azar ilave edin ve kaynama noktasına getirip kısık ateşte 10 dak pişirin

Kayısıları ilave edip 15 dak daha kaynatın

Karabiber serperek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla