Konu
:
Sepette Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Sepette Tavuk
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sepette Tavuk
Sepette Tavuk Tarifi - Sepette Tavuk Yapılışı - Sepette Tavuk Nasıl Yapılır - Sepette Tavuk Malzemeleri
MALZEMELER
3 adet yufka
2 adet tavuk göğsü (but da olabilir
)
8-10 adet mantar(haşlanmış
)
3-4 diş sarmısak
1 demet maydanoz
3 çorba kaşığı kadar un
margarin
tuz, karabiber
4-6 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Yufkalar mendil büyüklüğünde (20x20 cm) karelere kesilir
3 kat üst üste uçları kaydırılarak konur (altı köşeli yıldız gibi gözükecek)
Kenarlarına biraz margarin sürülüp, küçük güveç kaplarına konur
Küçük sepet şeklini alacak şekilde 10 -15 dak
orta ısılı fırında hafif kızartılır
Bir tavada yağ biraz kızdırıldıktan sonra kuşbaşı doğranmış,tuzlanıp,unlanmış tavuk parçaları ciğer gibi kavrulur
İçine mantar,küçük çentilmiş sarımsaklar
ince kıyılmış maydanoz ve kara biber de ilave edilerek biraz daha kavrulmaya devam edilir
Etler nar gibi kızardıktan sonra, fırından çıkan sepet yufkalar kalıplarından çıkartılarak, hazırlanan içle doldurulur, servis yapılır (istenirse servis saatine kadar ılık fırında bekletilir)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul