Yalnız Mesajı Göster

Sepette Tavuk

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sepette Tavuk



Sepette Tavuk Tarifi - Sepette Tavuk Yapılışı - Sepette Tavuk Nasıl Yapılır - Sepette Tavuk Malzemeleri

MALZEMELER


3 adet yufka

2 adet tavuk göğsü (but da olabilir)

8-10 adet mantar(haşlanmış)

3-4 diş sarmısak

1 demet maydanoz

3 çorba kaşığı kadar un

margarin

tuz, karabiber


4-6 Kişilik



HAZIRLANIŞI


Yufkalar mendil büyüklüğünde (20x20 cm) karelere kesilir 3 kat üst üste uçları kaydırılarak konur (altı köşeli yıldız gibi gözükecek) Kenarlarına biraz margarin sürülüp, küçük güveç kaplarına konur Küçük sepet şeklini alacak şekilde 10 -15 dak orta ısılı fırında hafif kızartılır

Bir tavada yağ biraz kızdırıldıktan sonra kuşbaşı doğranmış,tuzlanıp,unlanmış tavuk parçaları ciğer gibi kavrulur İçine mantar,küçük çentilmiş sarımsaklarince kıyılmış maydanoz ve kara biber de ilave edilerek biraz daha kavrulmaya devam edilir Etler nar gibi kızardıktan sonra, fırından çıkan sepet yufkalar kalıplarından çıkartılarak, hazırlanan içle doldurulur, servis yapılır (istenirse servis saatine kadar ılık fırında bekletilir)

Alıntı Yaparak Cevapla