Yalnız Mesajı Göster

Püreli Tavuk Göğsü

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Püreli Tavuk Göğsü



malzemeler


2 adet tavuk göğsü

1 adet iri soğan

2 diş sarımsak

1 adet iri domates

4 çorba kaşığı zeytinyağı

Tuz, karabiber

Püre için:

4 adet orta boy patates

1 çorba kaşığı tereyağı

1 çay bardağı süt

Tuz

tarifi


İnce kıyılmış soğan zeytinyağında pembeleştirilir Üzerine iri doğranmış tavuk göğüs eti atılır Ara sıra karıştırark suyunu bırakıp çekene dek pişirilir Rende domates ve tuz eklenir, 5 dakika sonra ateşten alınır Püre için haşlanmış sıcak patatesler soyulur, ezilir Üzerine tereyağı, tuz ve sıcak süt eklenerek karıştırılır Servis tabağına bir miktar püre konur, üzerine tavuk göğsü yerleştirilir Sevise sunulur

Alıntı Yaparak Cevapla