Konu
:
Püreli Tavuk Göğsü
Yalnız Mesajı Göster
Püreli Tavuk Göğsü
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Püreli Tavuk Göğsü
malzemeler
2 adet tavuk göğsü
1 adet iri soğan
2 diş sarımsak
1 adet iri domates
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Püre için:
4 adet orta boy patates
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
Tuz
tarifi
İnce kıyılmış soğan zeytinyağında pembeleştirilir
Üzerine iri doğranmış tavuk göğüs eti atılır
Ara sıra karıştırark suyunu bırakıp çekene dek pişirilir
Rende domates ve tuz eklenir, 5 dakika sonra ateşten alınır
Püre için haşlanmış sıcak patatesler soyulur, ezilir
Üzerine tereyağı, tuz ve sıcak süt eklenerek karıştırılır
Servis tabağına bir miktar püre konur, üzerine tavuk göğsü yerleştirilir
Sevise sunulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul