Yalnız Mesajı Göster

Sardalya Soslu Tavuk

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sardalya Soslu Tavuk



MALZEMELER


4 tavukgöğsü filetosu

2 sardalya filetosu - salamura

1 demet maydanoz

1 çorba kaşığı limon suyu

2 diş sarmısak

2 küçük soğan

4 çorba kaşığı un

20 gr tereyağı

5 çorba kaşığı zeytinyağı

50 gr kapari

karabiber, tuz



HAZIRLANIŞI


Tavuk filetolarını una bulayıp, yağda her iki tarafını 3-5 dakika orta sıcaklıktaki ateşte kızartın Maydanozların saplarını ayırın Sarımsak, maydanoz, soğan, zeytinyağı ve kapariyi mutfak robotunda püre haline getirip; tuz, biber ve limon suyu ekleyin

Filetoları ince ince dilimleyip üzerlerine hazırladığınız dökün

İsteğe bağlı olarak kapari, haşlanmış taze fasulye ve kızarmış küçük ekmek dilimleriyle servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla