Konu
:
Tavuk Pirzolası Kiev
Yalnız Mesajı Göster
Tavuk Pirzolası Kiev
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuk Pirzolası Kiev
Tavuk Pirzolası Kiev Tarifi - Tavuk Pirzolası Kiev Yapılışı - Tavuk Pirzolası Kiev Nasıl Yapılır - Tavuk Pirzolası Kiev Malzemeleri
MALZEMELER
2 kişilik
1 adet yarka piliç (yaklaşık 1200 gr)
250 gr tereyağı
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı limon suyu
3 bütün yumurta
½ su bardağı un
1 su bardağı galeta unu
tuz
bir tutam karabiber
2 dilim bir parmak kalınlığında muska biçiminde kesilmiş içi oyulmuş taze kızarmış ekmek
kızartmak için sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Tereyağını küçük bir kaba koyun üzerine tuz, karabiber, maydanoz ve limon suyunu ilave ederek yumuşatmadan bir kere karıştırıp muhafaza edin
Pilicin göğüs kemiğini iki taraftan sıyırırcasına bıçakla kesip kanat kemiğini göğüslerde bırakarak göğüslerini çıkarın
Kanat kemiklerinin uçlarını kesin ve göğüslerin derilerini çıkarın
Göğüslerin içindeki filetoları ayırın
Keskin bir bıçakla göğüsleri dış taraftan et tahtasına yatırın
Elinizi üstüne bastırarak keskin bir bıçakla pilicin alt kısmındaki ete yapışık ince zarı dikkatlice ince sigara kağıdı gibi keserek çıkarın
Sonra yine bıçağın burnu ile göğüsün iki kenarını ortadan sağa ve sola doğru koparmadan yararak açın
Bir pirzola demirini suya batırıp hafifçe döverek göğüsleri inceltin
Filetoların ortalarındaki zarı bıçağın burnu ile kazıyarak çıkartın ve tereyağını ikiye bölüp tavuğun göğsünden iki santim kısa uzunca armut biçimi şekillendirin
Yağın kalın tarafını kanat kemiği tarafına getirip boyuna etin tam ortasına yerleştirin
Ayırdığınız göğsün ortasından çıkan iki adet filetoyu suya batırarak pirzola demiri ile hafifçe vurarak ince yassı hale getirin ve yağın üzerine tam ortaya uzunlamasına koyun
Sağ ve soldaki piliç göğsünün etlerini düzgünce yağın üzerine kapatın
Yağ etlerle sarılmış olmalıdır
Bir tabağa koyarak buzdolabına koyun
, 15-20 dakika sonra iyice sertleşince hafif tuzlayıp biberleyin
Üç adet yumurtayı küçük bir kaba kırıp hafifçe çırpın
Yağla doldurulmuş piliç göğüslerini önce dikkatlice una sonra yumurtaya ve sonra galeta ununa bulayın ve buzdolabında sert durması için muhafaza edin
Servis edeceğiniz zaman piliçlerin üzerini kapatabilecek kadar bol sıvı yağda yaklaşık dört dakika kadar kızartın
Kızarmış ekmeklerin üzerine yatırıp servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul