Konu: Tavuk Gulaş
Yalnız Mesajı Göster

Tavuk Gulaş

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Gulaş



tavuk gulaş


2 yemek kş tereyag

1 büyük sogan

3diş sarmısak

1 biber

200gr mantar

300gr tavuk kıyması

25 su bardagı su

1 tavuk bulyon

2 domates püresi

4 küçük boy patates

2 yemek kş krema

kıyılmış maydanoz

teflon geniş tencereyi tepsileri yagladıgımız gibi zeytinyagıyla yaglıyoruztereyagını ekliyoruzkıymayı ekleyip tuz karabiber ve cok az seker serpip kıymanın her yeri esit pişene kadar kısık ateste kavuruyoruzdiger tarafta kabuklarını soyup yemeklik dogradıgımız patatesleri küçük bir tencerede haslayıp suyunu süzüyoruz

büyük soganı ve biberi jülyen dogruyoruzsarmısagı minik dogruyoruzmantarları dilimlekıyma pişince üzerine mantarları yayıyoruzüstüne biberi onunda üzerine sogan ve sarmısagı yayıyoruz ve karıstırmadan kapagını kapatıyoruz

biraz biberler ve sogan yumusayınca 2 tatlı kş kırmızı toz biber biraz kimyon serpiyoruzüzerine bulyon,su vedomates püresini ekliyoruzpişince patates ve kremayı ekleyip bir iki karıştırıp maydanoz serpip ocaktan alıyoruz

afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla