Konu
:
Hindi Şinitzel
Yalnız Mesajı Göster
Hindi Şinitzel
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hindi Şinitzel
Malzemeler:
- 8 dilim hindi göğüs (yarım cm
kalınlığında dövülmüş)
- 1 çay kaşığı kimyon
- yarım çay kaşığı acı toz kırmızıbiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı öğütülmüş karabiber
- yarım su bardağı un
- 2 çırpılmış yumurta
- 1 su bardağı galeta unu
- kızartmak için sıvıyağ
Hazırlanışı:
Hindi göğüs parçalarını döverek inceltin
Kimyon, toz kırmızıbiber, tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi bir kabın içerisinde karıştırın
Baharat karışımını hindilerin iki yüzüne de serpin ve 30 dk
kadar bekletin
Un, çırpılmış yumurta ve galeta ununu ayrı ayrı yayvan kaplara koyun
Baharatla kaplanmış hindi göğüs parçalarını, önce una daha sonra yumurtaya ve son olarak da galeta ununa bulayın
Tavada 2-3 çorba kaşığı yağı kızdırın ve hindi göğüslerini üst üste gelmeyecek şekilde dizin
Yüksek ateşte 3 dk
kadar kızartın
Spatulayla göğüslerin öbür yüzlerini çevirin ve aynı şekilde pişirin
Pişmiş şinitzellerinizi, ısıya dayanıklı bir kaba alın ve fırında sıcak tutun
Diğer göğüslere de aynı islemi uygulayın
Şinitzellerinizi, limon dilimleri ve maydanozla süsleyin
Fritözde kızarttığınız taze patateslerle servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul