Yalnız Mesajı Göster

Çıtır Tavuk Sarması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çıtır Tavuk Sarması



Malzeme

- 4 ad İnce dövülmüş tavuk göğsü

- 8 dilim dana jambonu

- üzeri için :

- 2 pk Çıtır pane harcı

- 3 ad Yumurta

- 1 tk Kimyon

- 1 tk Kırmızı pul biberi
- sosu için:

- 3 yk margarin- 4 ad Domates

- 3 diş sarımsak

- 3 ad Sivribiber

- 1 tk Şeker

- tuz-karabiber

Hazırlanışı

1 Piliç göğüslerini ince ince dövüp, ortadan ikiye kesin

2 Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın

3 Sarımsakları ayıklayıp, ince ince kıyın

4 Sivribiberlerin tohumlarını çıkarıp, halka halka doğrayın

5 Dana jambonları üst üste koyup, ortadan ikiye kesin

6 Dövülmüş tavuk gögüslerinin içine kesilmiş bir dilim dana jambonu koyup, sıkıca rulo yapın Aynı işlemi tavuk göğüsleri bitene kadar devam edin

7 Çıtır pane harcını yayvan bir tabağa koyup ,içine kırmızı pul biber ve kekiği ilave edip, karıştırın 8 Derin bir kaseye yumurtaları kırınDana jambonlu tavuk rulolarını ilk önce yumurtaya batırıp, çıtır pane harcına bulayın

9 Yayvan bir tenecerede sıvı yağı kızdırıp, kızgın yağda çıtır paneli tavuk rulolarını kızartıp, kızaranları havlu kağıt yaydığınız düz bir tabağa çıkarın

10 Sosu için : yayvan bir tencerede margarini kızdırıp, içine kıyılımış sivribiberleri ve sarımsakları ilave edip, bir taşım kavurun

11 Daha sonra içine küp küp doğranmış domatesleri, şekeri, tuz-karabiberi ilave edip, domatesler yumuşayıncaya kadar bir taşım pişirin(domatesler su bırakmazsa göz kararı bir çay bardağına kadar su ilave edebilirsiniz)

12 Servis tabağına ilk önce Sana crème bonjourlu ve domatesli sosu koyup, üzerine kızarmış çıtır dana jambonlu tavuk rulolarını dizip, sıcak olarak servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla