Konu
:
Floransa Usulü Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Floransa Usulü Tavuk
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Floransa Usulü Tavuk
Malzemeler:
- 6 adet tavuk göğsü
- 5 yemek kaşığı un
- 1/ 2 bardak parmesan peyniri veya rendelenmis kaşarpeyniri
- 1/ 2 bardak beyaz galeta unu
- 2 çay kaşığı tuz
- biraz karabiber
- 2 yumurta ( 1 yemek kaşığı suyla çırpın)
- 1/ 2 bardak sıvı yağ
- 1 kg ıspanak
- 1,5 yemek kaşığı limon suyu
Süslemek İçin:
- limon dilimleri
- 250 gr dilimlenmiş mantar
Hazırlanışı:
Rendelenmiş peynirle galeta ununu karıştırın
Tavukları tuzlayıp biberleyin
Tavuk göğüslerini önce una ve yumurtaya, sonra peynirli galeta ununa bulayın
Buzdolabında 1 saat bekletin
Bir tavanın içinde yağı kızdırın ve tavuk göğüslerini açık pembe renkte kızartın
Kısık ateşte, üstü kapalı olarak 25-30 dk yumuşayana dek bekletin
Ispanakları ayıklayıp yıkayın biraz tuz serperek kapalı bir tencerede hafifçe haşlayın
Suyunu süzüp ince ince kıyın
Ispanak püresini bir servis tabağına alın ve üzerine de limon suyu gezdirin
Kızaran tavukları ıspanağın üzerine yerleştirin
Dilimlenmiş mantarları eritilmiş 1 kaşık yağın içinde 4-5dakika sote yapın
Tuz ve karabiber serpin
Mantarları ıspanağın üzerine serpiştirin
Tavukların arasına limon dilimleri yerleştirip servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul