Konu
:
Yoğurtlu Kızarmış Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Yoğurtlu Kızarmış Tavuk
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yoğurtlu Kızarmış Tavuk
Yoğurtlu Kızarmış Tavuk Tarifi - Yoğurtlu Kızarmış Tavuk Yapılışı - Yoğurtlu Kızarmış Tavuk Nasıl Yapılır - Yoğurtlu Kızarmış Tavuk Malzemeleri
MALZEMELER
1 adet pismeye hazir tavuk, yaklasik 2 kg
1 dis sarimsak, bir tutam tuzla ezilmis
2 yemek kasigi dogranmis taze nane
1 yemek kasigi kimyon
2 çay kasigi seker
1 çay kasigi zencefil
1 çay kasigi tuz
1/2 çay kasigi toz aci kirmizi biber
1/2 çay kasigi zerdeçal
500 gr yogurt
Pilav, servis için
Taze nane, süslemek için
YAPILIŞ TARİFİ
Tavugu yikayip iyice kurulayin
Tavugu alacak büyüklükte bir kabin içine yerlestirin
Yogurdun 150 gramını bir kenara ayirin
Kalan malzemenin tümünü bir kapta karistirin
Karisimi tavugun üstüne dökün ve en az 8 saat buzdolabinda marine edin
Zaman zaman Marinati kasikla tavugun üzerinde gezdirin
Ertesi gün firini 190 C'ye isitin
Tavugu bir güveç kabina koyup üstüne marinattan dökün
Güveci kapatip tavugu 1,5-2 saat firinda kizartin
(Tavuga bir sis veya çatal batirildiginda berrak bir su akmali) Kizartma süreci boyunca tavugun üzerine ara sira marinattan sürün
Tavugu güveç kabindan çikartip sicak tutun
Kabin içindeki sulari bir tencereye dökün
Geri kalan yogurda da ekleyip hizlica çirpin
Eger pilav ile sunuyorsaniz, tavugu pilavin üstüne koyup, üzerine yogurt sosunu gezdirin
Naneyle süsleyip sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul