Konu
:
Pencap Usulü Tavuk Tanduri
Yalnız Mesajı Göster
Pencap Usulü Tavuk Tanduri
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pencap Usulü Tavuk Tanduri
MALZEMELER
10-15 adet tavuk baget veya tavuk kanat
Terbiye Sosu İçin;
1 su bardağı yoğurt
4 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı toz safran
1 çay kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı kurkuma (kırmızı renkli bir Hindistan baharatı)
1 çay kaşığı tuz
3 diş sarmısak (dövülmüş)
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
HAZIRLANIŞI
Öncelikle, derin bir karıştırma kabını önümüze alalım ve içine sos için verdiğimiz bütün malzemeleri katarak, iyice karıştıralım
Daha sonra tavuk butlarını tek tek hazırladığımız bu sosa batırılalım ve en az 2-3 saat ya da 1 gece bu sos içinde bekletelim
Bu tavuk yemeği için özellikle kömür ızgarası kullanılmalısınız
Sosta beklettiğimiz tavuk butlarımızı alalım ve şişlere takıp, kömür ızgarası üzerinde çevire çevire kızartarak pişirelim
Sıcak olarak servise sunalım
Afiyet Olsun
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul