Yalnız Mesajı Göster

Pencap Usulü Tavuk Tanduri

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pencap Usulü Tavuk Tanduri



MALZEMELER


10-15 adet tavuk baget veya tavuk kanat


Terbiye Sosu İçin;

1 su bardağı yoğurt

4 yemek kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı toz kırmızı biber

1 çay kaşığı toz safran

1 çay kaşığı toz zencefil

1 çay kaşığı kurkuma (kırmızı renkli bir Hindistan baharatı)

1 çay kaşığı tuz

3 diş sarmısak (dövülmüş)

3 yemek kaşığı ayçiçek yağı




HAZIRLANIŞI


Öncelikle, derin bir karıştırma kabını önümüze alalım ve içine sos için verdiğimiz bütün malzemeleri katarak, iyice karıştıralım


Daha sonra tavuk butlarını tek tek hazırladığımız bu sosa batırılalım ve en az 2-3 saat ya da 1 gece bu sos içinde bekletelim


Bu tavuk yemeği için özellikle kömür ızgarası kullanılmalısınız

Sosta beklettiğimiz tavuk butlarımızı alalım ve şişlere takıp, kömür ızgarası üzerinde çevire çevire kızartarak pişirelim Sıcak olarak servise sunalım

Afiyet Olsun





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla