Konu
:
Tavuklu Polenta
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Polenta
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Polenta
MALZEMELER
7-8 adet tavuk kalça
1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı tereyağı
2-3 yaprak taze ya da kurutulmuş ada çayı
1 yemek kaşığı taze biberiye ya da 10-15 cm uzunluğunda taze biberiye dalı
3-4 yemek kaşığı hazır çiğ krema
Mısır lapası (Polenta) için:
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı su
Yarım su bardağı mısır unu
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Önce geniş bir tavaya zeytinyağı ve tereyağını koyup, yağ eriyip kızınca tavukları kızartmaya başlayalım
Bu arada adaçayı ve taze biberiyeyi de aralara sıkıştıralım
Sanki onlarda kızarıyormuş gibi ara ara çevirelim
Maksadımız bu otların o güzel aromasını yağ dolayısıyla tavuklara sinmesini sağlamak
Yaklaşık 12-15 dakika sonra tavuklar nar gibi kızarmış olacaktır, ocağın altını kapatalım
Tavukların üzerine sıcakken 3-4 yemek kaşığı kadar hazır çiğ kremayı gezdirelim ve bir kenarda beklemeye bırakalım
Şimdi sıra geldi İtalyanların meşhur polentası yani mısır lapasını yapmaya: Aslında farklı tekniklerle pişirilmesine rağmen bizim Karadeniz yöresinin mısır kuymağının aynısının tıpkısı
Bakalım polenta nasıl yapılıyormuş? Orta boy bir tencereye; süt, su ve tereyağını koyarak, orta ısıdaki ocağın üzerine oturtalım
Sulu sütlü karışım kaynamaya başladığında tuzunu atıp, mısır ununu da yavaş yavaş ve azar azar eklemeye devam edelim
Bir taraftan da sürekli karıştırarak pişirelim
Zaten 8-10 dakika içinde karışım hemen katılaşacaktır hatta karıştırmanız çok zorlaşacaktır
Hemen polentanın altını kapatın ve ılınmaya bırakın
Şimdi geniş bir servis tabağını alıp, altına polentayı yayarak oturtalım
Üzerine de sanki güneş ışıkları gibi daire şeklinde tavuk butlarını yerleştirelim
Artık servise sunabiliriz
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul