Yalnız Mesajı Göster

Kestaneli Hindi Göğsü Tarifi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestaneli Hindi Göğsü Tarifi



kestaneli hindi tarifi - hindi nasıl pişirilir



Malzemeler


Yarım Su Bardağı Tavuk Suyu

4 Dilim Füme Hindi

Yarım Kutu Krema

1 Elma

1 Havuç

2 Yemek Kaşığı Tereyağı

Yarım kg Kestane

Yarım Limon Suyu

2 Büyük Parça Hindi Göğsü

Tuz, Karabiber, Tarçın, Dereotu (4 Kişilik)


Hazırlanış Şekli:


Hindi göğüsleri döverek inceltin Kestaneyi haşlayıp kabuklarını soyduktan sonra iyice ezin Havucu ince rendeleyin Yarım kaşık tereyağını kızdırıp havuçları ilave ederek 2-3 dakika çevirin Elmayı rendeleyip limon suyu ile karıştırın


Çukur bir kapta ezilmiş kestane, havuç, elma, tuz, biber, tarçın ve çok ince kıyılmış dereotunu karıştırın Kremayı yavaş yavaş ekleyerek koyu ve kıvamlı bir harç elde edin


İki dilim füme hindinin üzerine bir dilim hindi göğsü yayıp içine hazırladığınız harçtan ilave ederek rulo yapın Mutfak ipliğiyle bağlayın


Kalan tereyağını tavada kızdırıp hindi rulolarını çevirerek kızartın Kenarı yüksek bir fırın kabına alıp yarım su bardağı tavuk suyu ekleyin Orta ısılı fırında iyice yumuşayana kadar 25-30 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın


Not: Ruloları pamuk ipliği veya maydanoz sapları ile bağlayabilirsiniz Hindi fırında pişerken, sık sık tepsideki suyundan kaşıkla alıp hindinin üzerine gezdirin Daha sonra servise sunabilirsiniz Afiyet olsun





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla