Konu
:
Ayvalı Kerevizli Piliç Bastı
Yalnız Mesajı Göster
Ayvalı Kerevizli Piliç Bastı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ayvalı Kerevizli Piliç Bastı
Gerekli Malzemeler
8 adet Lezita Piliç But Izgara
3 adet kereviz
1 adet ayva
1 adet portakal
2 çorba kaşığı un
1 diş sarımsak
1 büyük kuru soğan
1 kahve fincanı riviera zeytinyağı
Tuz, karabiber
Yapılışı
Kuru soğanı soyup ikiye kesin ve yarım ay şeklinde doğrayın
1 sarımsağı kıyın
Geniş tabanlı bir tencereye zeytinyağını koyup soğan halkalarını dibine yayın
Sarımsağı ekleyin
Tuz serpin
Kereviz ve ayvayı soyup ince ince dilimleyin
Tencereye bir dilim ayva bir dilim kereviz şeklinde dizin
Ocağı yakıp tencerenin kapağını kapatın ve sebzelerin üzerinde su damlacıkları oluşunca taze sıkılmış 1 portakalın suyunu ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakın
Diğer yanda bir sote tavasına 1 kaşık kadar yağ koyup piliç etlerini hızlı ateşte 8-10 dakika soteleyin
Sotelenmiş etleri bıraktığı suyu ile birlikte sebzelerin pişmekte olduğu tencereye aktarın
Kereviz yapraklarını üzerine serpiştirin
Tuz ve karabiber serpin
2 kaşık unu biraz suyla ezip tencereye ekleyin
Kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişirin
Sıcak olarak servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul