Yalnız Mesajı Göster

Fesleğenli Piliç

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fesleğenli Piliç



Fesleğenli Piliç Tarifi - Fesleğenli Piliç Yapılışı - Fesleğenli Piliç Nasıl Yapılır - Fesleğenli Piliç Malzemeleri




Yemek türü: Ana yemek

Hazırlama süresi: 30 dakika

Miktar: 4 kişilik


İçindekiler:

1 tabak Piliç Göğüs Bonfile

2 çorba kaşığı zeytin ezmesi

1 çorba kaşığı fesleğenli pesto sos

125 ml piliç suyu

Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş)


Etleri streç arasında döverek hafifçe inceltin Hafif yağlanmış yağsız tavayı ısıtıp, etleri yerleştirin Hızlı ateşte, etlerin her iki yüzleri altın sarısı renk alıncaya kadar, yaklaşık 3`er dak pişirin ve bir fırın kabına yerleştirin Zeytin ezmesi ve fesleğenli pesto sosunu iyice karıştırıp, etlerin üzerlerine sürün Piliç suyunu ilave edip, tuz ve karabiber serpin Önceden ısıtılmış 200°C fırında, yaklaşık 20 dak pişirin Dilimleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla