Konu
:
Sebzeli Piliç Budu Güveçi
Yalnız Mesajı Göster
Sebzeli Piliç Budu Güveçi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebzeli Piliç Budu Güveçi
Sebzeli Piliç Budu Güveçi, tavuk yemekleri
Malzemeler
• 10 adet piliç budu
• 3 çorba kaşığı margarin
• 4 çorba kaşığı çiçek yağı
• 2 baş soğan
• 100 gr
bamya
• 2 küçük boy patlıcan
• 300 gr
ayşe kadın fasulye
• 1 orta boy kabak
• 1 domates
• 4 adet yeşil biber
• Tuz
Tarif
Fasulyelerin kılçıklarını alıp ortadan enine ikiye bölün
Patlıcanların kabuklarını alaca soyun ikişer parmak eninde kesip üzerlerine biraz tuz serperek bir kenara koyun
Bamyaların tepelerini konik bir şekilde çok ince olmak şartıyla alın ve bamyaları içi su dolu bir kaba koyun
Kabakların kabuklarını soyun boyuna ikiye bölün, çekirdeklerini temizleyip ikişer parmak eninde doğrayın ve bunlarıda su dolu kaba koyun
Soğanları halka şeklinde doğrayın
Domatesleri dilim dilim doğrayın
Bir tencereye margarin ve çiçek yağını koyarak, iyice kızdırın ve fasulyeleri bu yağda 3 dakika sote edin
Delikli kepçeyle bir tabağa alın
Aynı yağda patılcanları pembemsi bir renk alana kadar arasıra karıştırarak kızartın
Kalan yağa 10 adet piliç budunu atın ve tencerenin kapağını kapatıp butları 15 dakika kızartın
Butların kızartlmaları sona erince, büyük bir toprak güvecin altına sote edilmiş fasulyeleri döşedikten sonra, üstüne sıra ile kabak ve bamyaları, bamyaların üstüne de halka halka doğranmış soğanları, üstüne de patlıcan ve küçük parçalara doğranmış yeşil biberleri yerleştirin, sonra butları oturtun ve en üste de dilimlere doğranmış domatesleri dizin
2 bardak su ile sebze ve piliçleri tuz ekleyip kızartmış olduğunuz tenceredeki yağı da katarak güvecin üstüne bir kapak kapatın ve özellikle fasulyeler iyice pişmiş bir hal alıncaya kadar orta kuvvetteki fırında 1
5 ile 2 saat arasında pişirin ve güveciyle servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul