Konu
:
Limon Ve Domates Eşliğinde Bulgurlu Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Limon Ve Domates Eşliğinde Bulgurlu Tavuk
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Limon Ve Domates Eşliğinde Bulgurlu Tavuk
bulgurlu tavuk - tavuk yemekleri
Malzemeler:
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 orta boy soğan ve birkaç arpacık soğan, ince doğranmış
* 10 tavuk pirzola, kemiklerinden ayrılmış
* 7-8 cherry domates veya 3-4 küçük boy domates, doğranmış
* 3 diş sarımsak
* dörtte bir limon kabuğu rendesi
* 1 su bardağı bulgur
* yaklaşık 1 bardak kaynamış su veya tavuk suyu
* yarım tatlı kaşığı tuz
* 1 bardak donmuş veya konserve bezelye
* 1 limon, dilimlenmiş
Hazırlanması:
1
Yağı ve tavukları tavaya alın
Her iki tarafını da iyice pişirin
Pişince tavukları tavadan bir tabağa alın
Aynı tavadaki yağ ile soğanları kavurun
Domates, sarımsak ve limon kabuğunu tavaya ekleyin
2-3 dakika pişirin
2
Tavukları tekrar tavaya alın
Biraz daha pişirip bulgurları ekleyin
Üzerini bir miktar geçecek kadar kaynamış suyu ve tuzu ilave edin
Tavanın kapağını kapatıp bulgurların suyu çekmesi sağlayın
3
Çekince bezelyeleri ekleyin
Limon dilimleri eşliğinde servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul