Konu
:
Kremalı Mantarlı Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Kremalı Mantarlı Tavuk
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kremalı Mantarlı Tavuk
kremalı tavuk - mantarlı tavuk - tavuk yemekleri
Malzemeler:
* 3 yemek kaşığı tereyağı
* yarım bardak doğranmış soğan (veya 10 adet arpacık soğan)
* 2 bardak doğranmış mantar
* tuz
* karabiber
* kekik
* 3 yemek kaşığı un
* 1 bardak tavuk suyu (veya su)
* 1 bardak süt
* 2 bardak doğranmış tavuk eti (tavuk ızgara eti daha lezzetli oluyor)
* bir avuç bezelye (dondurulmuş veya konserve de olur)
Hazırlanması:
1
Tereyağını eritin
Soğanları ekleyin
Soğanlar yumuşayınca mantarları ilave edin
Tuz, karabiber, kekik serpin
2
Mantarlar solmaya başlayana kadar pişirin (kahverengileşmeden) Üzerlerine unu serpin
Birkaç dakika kavurun
3
Tavuk suyunu ve sütü ekleyin
Ateşi biraz arttırıp karıştırarak unla iyice karışmasını sağlayın
Tavuğu ve bezelyeleri ekleyin
Ateşi kısıp kremanın koyulaşmasını ve etin pişmesini sağlayın
Tadını kontrol edip tuzunu ve karabiberini ayarlayın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul