Konu
:
Güveçte Yufkalı Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Güveçte Yufkalı Tavuk
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Güveçte Yufkalı Tavuk
Güveçte Yufkalı Tavuk - Güveçte Yufkalı Tavuk tarifi
Malzemeler
• 2 adet yufka
• 1 adet tavuk göğsü
• 5 dilim jambon
• 1 çorba kaşığı tereyağı
• 1 çorba kaşığı un
• 2 su bardağı süt
• 1`er çay kaşığı tuz, karabiber
• 1 adet yumurta sarısı
Tarif
2 adet yufkayı üst üste koyun ve bir yemek tabağı çapında 4 adet yuvarlak şekilde kesin
Diğer tarafta tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayıp çok az sıvıyağ ile kavurun
Jambonları ince şeritler halinde dilin ve kavurmakta olduğunuz tavuklara ilave edin
Birlikte 2-3 dakika daha pişirin
Ayrı bir tencerede tereyağı ve 1 çorba kaşığı unu hafifçe kavurun
Üzerine süt ilave ederek hızlı hızlı karıştırın
Tuz ve karabiber ekleyin
Hazırladığız beşamel sosun içerisine, tavuk ve jambonlu malzemeyi ilave edip karıştırın
4 adet küçük toprak güveci yağlayın
Komposta kasesine yuvarlak şekildeki yufkaları, kenarları dışarda kalacak şekilde yerleştirin
İçine beşamelli tavuk ve jambonlu malzemeyi doldurun
Yufkaların kenarlarını içe doğru kapadıktan sonra kaseyi ters çevirerek güveç kabına yerleştirin
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene dek pişirin
Fırından aldıktan sonra sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul